Verpleeghuiszorg


Gespecialiseerde en persoonsgerichte zorg voor mensen met een intensieve zorgvraag.

 

 

 

Zoek hier jouw vacature


Verpleeghuiszorg


Zorg en ondersteuning bij mensen thuis, zoals persoonlijke verzorging, verpleging of palliatief terminale zorg.

Zoek hier jouw vacature

Uitgelichte functies

Uitgelichte functies 

Bekijk de andere vakgebieden

Bekijk de andere vakgebieden


   Thuiszorg                           


Verpleeghuiszorg           

 

Flexpool                            
 

 

Behandeldiensten           


Leerling                              
 


Facilitair                            


Ondersteuning                 
   en staf 
    
           
               
 

Verpleeghuiszorg

 

Zorgprofessionals opgelet! Wil je graag werken in een verpleeghuis? Is het jouw missie om intensieve persoonsgerichte zorg te leveren aan kwetsbare ouderen of mensen met een beperking en het voor hen zo prettig mogelijk te maken door de juiste zorg te bieden, in een veilige en vertrouwde omgeving? Bekijk dan de vacatures bij Laurens en solliciteer op de baan die jij zoekt! Verschillende functies waar wij vacatures voor beschikbaar hebben, zijn bijvoorbeeld: verzorgende IG, persoonlijk begeleider psychiatrie, activiteitenbegeleider en teamleider zorg.

Ouderen hebben vaak te kampen met gezondheidsproblemen en zijn daarom een uitdagende doelgroep. Werken in de verpleeghuiszorg betekent niet alleen zorgen, maar ook behandelen, begeleiden, ondersteunen en goed luisteren naar de wensen van de bewoners. Het draait allemaal om het vinden van de juiste balans tussen zelfredzaamheid en zelfstandigheid en het bieden van de nodige zorg en behandeling. De omgeving van een verpleeghuis kan worden omschreven als persoonlijk en informeel. Een verpleeghuis is vooral erg gezellig en gemoedelijk. In de verpleeghuiszorg werk je in een team met verschillende zorgcollega’s en ben je samen verantwoordelijk voor de bewoners van een afdeling of verdieping.

Zorgen in een verpleeghuis

Als verpleegkundige of verzorgende in een verpleeghuis voorzie je in de zorgbehoeften van bewoners, voor wie thuis wonen niet meer mogelijk is, bijvoorbeeld door dementie of een blijvende beperking. Het zijn niet alleen oudere mensen waar je voor gaat zorgen. Het kan natuurlijk ook gaan om mensen die ontslagen worden uit het ziekenhuis en thuis niet kunnen revalideren. In sommige gevallen hebben mensen naast lichamelijke verzorging ook begeleiding in de laatste fase van hun leven nodig.

In een verpleeghuis bieden we bewoners de juiste zorg op ieder moment. Dag en nacht. Hierin ben jij als verzorgende (IG) of verpleegkundige de spil.

Verpleegkundige of verzorgende?

Wat zijn de verschillen tussen deze twee rollen in in de verpleeghuiszorg? We leggen het graag uit:

Werkzaamheden verzorgende IG

Wil je graag werken als verzorgende IG in een verzorgingshuis, dan voer je verschillende taken uit. Onder de taken van een verzorgende IG vallen onder andere het helpen met handelingen die gericht zijn op de persoonlijke hygiëne, zorgbehoefte en verpleging van de cliënt. Hierbij kan worden gedacht aan: wassen, douchen en tandenpoetsen. Ook verricht je dagelijkse werkzaamheden, zoals het aankleden, eten en ondersteunen bij het in en uit bed komen. Uiteraard kunnen verpleegtechnische zaken - zoals het verzorgen van wonden, het geven van injecties en het toedienen van medicijnen - niet ontbreken.

Werkzaamheden verpleegkundige

Als verpleegkundige in de verpleeghuiszorg is het jouw taak de verzorgende te adviseren en coachen om de kwaliteit van de zorg te bewaken. Als verpleegkundige wordt er in de gezondheidszorg vaak een beroep op je gedaan om verpleegtechnische handelingen te verrichten die een verzorgende niet mag uitvoeren. Een voorbeeld van zo'n handeling is het aanleggen van een infuus. Daarnaast herken je als verpleegkundige in de verpleeghuiszorg ziektebeelden en veranderingen in de gezondheidstoestand van ouderen en onderneemt de nodige actie indien nodig.

CAO verpleeghuis salarisschalen

Benieuwd naar de voorwaarden in de verpleeghuiszorg? Wanneer je werkzaam bent in een zorgorganisaties val je onder de CAO VVT. VVT staat voor verpleeghuizen, verzorgingshuizen en thuiszorg. Werk je in een van deze zorginstellingen, dan gelden voor jou deze collectieve arbeidsafspraken. In de CAO vind je onder andere afspraken over salaris, werktijden, vakantie, pensioen en reiskosten.

Om je toch een inzicht te geven van de salarissen in de thuiszorg, hebben we enkele voorbeeldfuncties en bruto uurlonen inzichtelijk gemaakt. Hieronder vind je de verschillende functies en uurlonen:

  • Helpende niveau 2 - € 11,90 t/m € 16,33
  • Verzorgende IG niveau 3 - € 12,52 t/m € 18,18
  • MBO Verpleegkundige niveau 4 - € 13,22 t/m € 19,55
  • HBO verpleegkundige niveau 5/6 - € 16,82 t/m € 24,40

Werken in de verpleeghuiszorg?

Wil je aan de slag in de verpleeghuiszorg? Dan zit je bij Laurens helemaal op je plek. Start jouw nieuwe uitdaging bij ons en ontdek dat geen dag hetzelfde is. Duizenden ouderen vertrouwen iedere dag op de zorg van Laurens. Onze mensen zeggen wat ze denken, houden van aanpakken en staan dichtbij onze klanten. Jij kunt bij ons écht het verschil maken. Graag zelfs!

Bekijk de vacatures bij Laurens en vindt de baan in de verpleeghuiszorg waar jij naar op zoek bent. Is een baan als verzorgende IG echt iets voor jou? Of ga je liever aan de slag als verpleegkundige? Dan is Laurens de organisatie die je zoekt voor het vinden van jouw nieuwe baan.

Welzijn vacatures

Er zijn ook andere vacatures in de verpleeghuiszorg, die hebben betrekking op het welzijn van de verpleeghuisbewoners. Denk aan: persoonlijke begeleider, teamleider, activiteitenbegeleider en helpende zorg en welzijn.

Flexpool

Ook zijn er flexzorg vacatures beschikbaar, waarin je naast je andere baan of opleiding voor een aantal dagen of dagdelen aan de slag kan gaan bij Laurens. Je krijgt hierbij alle ruimte en flexibiliteit om je uren in te vullen. Dit is een perfecte baan naast je opleiding verzorgende of verpleegkundige. Zo kan je  al tijdens je studie de nodige praktijkervaring opdoen en ontwikkel jij jezelf al verder om straks genoeg ervaring te hebben als je gaat beginnen na je opleiding.

Voor inhoudelijke vragen over de vacature kun je contact opnemen met een van de recruiters op deze pagina. Heb je vragen over de sollicitatieprocedure of wil je graag hulp bij jouw zoekopdracht naar een nieuwe functie in de verpleeghuiszorg? Laat het vooral weten! Solliciteren kan eenvoudig via de button onder de vacature.

 LinkedIn   Facebook   Instagram

Contact    |    FAQ    |    Privacy