Als activiteiten- en welzijnsbegeleider lever je een belangrijke bijdrage aan de belevingsgerichte zorg. Je signaleert en inventariseert de behoeften en wensen van de bewoners en biedt een passend aanbod aan (individuele) aandacht en activiteiten. Je coacht collega’s, vrijwilligers en familie om vanuit de wens van de bewoners te denken en te handelen.
Het is belangrijk dat je zelfstandig kunt werken, maar ook in teamverband. Je bent creatief en innoverend. Je weet goed het overzicht te houden en kunt indien nodig improviseren. Je hebt een uitstekend organisatietalent en beschikt over coachingsvaardigheden om collega’s te coachen tot het zelf uitvoeren van de activiteiten. Het werken tijdens de avonden en weekenden is voor jou geen probleem en je bent flexibel inzetbaar.
Verder:
Onze academie biedt jou graag de mogelijkheid je kennis en vaardigheden up-to-date te houden en je talenten te ontwikkelen.
Volg gratis en onbeperkt inspirerende cursussen, zoals Spaans of mindfulness.
Van je bijna 6.000 unieke collega's kun je veel leren.
Stap 1: Je solliciteert
Stap 2: Screeningsgesprek
Stap 3: Persoonlijk gesprek
Stap 4: De match
In Laurens Antonius Binnenweg wordt zorg en behandeling geboden aan jonge mensen met een vorm van dementie. Dat gebeurt niet alleen op de woonafdelingen Dominicus en Donatus, maar met een keten waar ook een dagbesteding voor jonge mensen met dementie deel van uitmaakt. Eveneens zijn hier een casemanager en een zorgcoördinator (die verbonden is aan het EMC) bij aangehaakt. Hiervoor is gekozen omdat het in het belang van de cliënt is om vanaf het begin een goede samenwerking te creëren tussen de verschillende partijen en op dezelfde manier begeleiding te bieden. De gehele keten heeft het PREZO gouden keurmerk, wat nieuw is in Nederland. En hier zijn we trots op! Dit keurmerk toont aan dat de bewoners en cliënten tevreden zijn, onze organisatie verantwoorde zorgt biedt en voldoet aan de eisen van de branche, en dat we onze prestaties vóór onze cliënten structureel verbeteren. Tevens zijn wij aangesloten bij het landelijke Kenniscentrum Dementie op Jonge Leeftijd.
De ondersteuning bestaat, naast de gebruikelijke ADL ondersteuning en persoonlijke verzorging, expliciet uit ondersteuning bij het behoud van een zo optimaal mogelijke zelfstandigheid, het in stand houden van het (familie-)netwerk en een persoonsgerichte opvang/benadering van gedragsproblemen. Het gaat dus ook écht om begeleiding van de bewoners.
Het verpleeghuis bestaat uit twee afdelingen met ieder 18 bewoners. Iedere afdeling kent een woonkamer waar, bij voorkeur, gezamenlijk wordt gegeten en activiteiten worden georganiseerd. Daarnaast kent het huis een programma met dagactiviteiten voor alle dagdelen.
Bij Laurens is geen dag hetzelfde. Duizenden ouderen vertrouwen iedere dag op de zorg van Laurens. Onze mensen zeggen wat ze denken, houden van aanpakken en staan dichtbij onze klanten. Jij kunt bij ons écht het verschil maken. Graag zelfs!