GZ-psycholoog voor ons REC Gerontopsychiatrie

Wat ga je doen?

Laurens Aesopus heeft als Regionaal Expertise Centrum Gerontopsychiatrieen een unieke plek voor een breed geïnteresseerde GZ-psycholoog!

Vanuit het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) is naar voren gekomen dat er voor 10 doelgroepen een doelgroep expertisecentra (DEC), regionale expertisecentra (REC) en een kenniscentra worden opgezet. Het doel is dat de kwaliteit van zorg in de langdurige zorg, en ondersteuning voor deze doelgroepen verbetert en dat de (kennis)infrastructuur rondom de specifieke doelgroepen versterkt wordt.  De locatie Laurens Aesopus is eind 2021 gestart met het project REC ten behoeve van de doelgroep gerontopsychiatrie. Laurens Aesopus wil het expertisecentrum worden voor de regio Rotterdam, Delft en Zuid-Hollandse eilanden. We zoeken dan ook een GZ-psycholoog die zich hiervoor wil inzetten en naast zijn of haar werkzaamheden als GZ-psycholoog zich ook wil bezighouden met het inrichten van het Regionaal Expertisecentra (REC). Hierbij speel je als GZ-psycholoog een cruciale rol.

Jouw toekomstige werkzaamheden:

 • Je verricht veel psychosociale interventies, doet psychodiagnostisch onderzoek naar cognitie, stemming en gedrag, werkt nauw samen met de SPV’ers en agogen en geeft adviezen aan verplegend personeel, behandelaren en familie over de benadering van cliënten. 
 • Je bent als GZ-psycholoog een belangrijke speler binnen het multidisciplinaire team rondom de cliënt en samen met de Specialist Ouderengeneeskunde ben je verantwoordelijk voor het overleg en regie in de behandeling. 
 • Naast de individuele behandelingen voer je ook groepsbehandelingen uit, begeleid je familie of andere naasten van de cliënt en geef je psycho-educatie. 
 • Daarnaast kan je worden gevraagd om als werkbegeleider en/of praktijkopleider voor de GZ-opleiding op te treden. Op die manier kan jij een belangrijke rol spelen in het opleiden van toekomstige GZ-psychologen.

Er zijn voldoende mogelijkheden om inhoudelijke zaken te ontwikkelen en innovatief bezig te zijn. De GZ-psycholoog is stevig gepositioneerd binnen de organisatie, er wordt gestimuleerd om (ongevraagd) mee te denken met beleidszaken. In deze functie heb je veel vrijheid en wordt er samen gekeken naar een passend takenpakket. Wij vinden het belangrijk dat cliënten de zorg krijgen die bij hen past, maar wij vinden het net zo belangrijk dat jij een takenpakket krijgt dat bij jou past!

Herken jij jezelf hierin?

Wij zoeken iemand die vanuit passie graag werkt met cliënten met vooral psychiatrische en somatische problematiek. En die daarnaast energie krijgt van extra uitdagingen.
Verder ben je in het bezit is van een BIG registratie. Je hebt affiniteit en ervaring met de doelgroep gerontopsychiatrie, kennis van en ervaring met (neuro-)psychologische diagnostiek en zowel met individuele als mediatieve behandeling. We zoeken iemand die de positie van de vakgroep psychologie in onze organisatie kan versterken en graag kritisch meedenkt over strategische vraagstukken, beleidszaken, zorgpaden en zo nodig initieert.

Ervaring cognitieve gedragstherapie, oplossingsgerichte therapie en EMDR zijn een pré.

 

Wat bieden wij jou?

 • Een contract voor onbepaalde tijd (24-36 uur);
 • Een salaris volgens salarisschaal 65 CAO VVT;
 • Een eindejaarsuitkering van 8,33%; 
 • Vakantiegeld van 8%;
 • Pensioenopbouw bij pensioenfonds Zorg en Welzijn; 
 • Een persoonlijk opleidingsbudget;
 • Mogelijkheid tot het volgen van gerichte opleidingen op het gebied van gerontopsychiatrie;
 • Korting op diverse collectieve verzekeringen; 
 • Fietsplan en overige interessante personele aanbiedingen zoals sporten met korting;
 • Good Habitz online trainingen voor persoonlijke ontwikkeling.

Laurens Academie

Onze academie biedt jou graag de mogelijkheid je kennis en vaardigheden up-to-date te houden en je talenten te ontwikkelen.

Cursussen

Volg gratis en onbeperkt inspirerende cursussen, zoals Spaans of mindfulness.

 

6000 collega's

Van je bijna 6.000 unieke collega's kun je veel leren.Sollicitatieprocedure


Stap 1: Je solliciteert 
Stap 2: Screeningsgesprek
Stap 3: Persoonlijk gesprek
Stap 4: De match

 

Hoe ziet je nieuwe werkplek eruit?

Wie is Laurens?

Duizenden ouderen in Rotterdam en omstreken vertrouwen dagelijks op de zorg van ruim 6.000 betrokken zorgprofessionals van Laurens. Wij sluiten met onze zorg zoveel mogelijk aan bij wat de mensen waar wij voor zorgen het meest belangrijk vinden in hun leven.

Laurens Aesopus is een verpleeghuis voor mensen met geronto-psychiatrische problemen en lichamelijke beperkingen, met veelal ook een verslavingsachtergrond. Door een zwaar leven en multiproblematiek kunnen zij elders of binnen andere woonsettingen geen aansluiting meer vinden. Bij ons voelen bewoners zich begrepen en geaccepteerd.

Wat werken bij Laurens zo leuk maakt

Bij Laurens is geen dag hetzelfde. Duizenden ouderen vertrouwen iedere dag op de zorg van Laurens. Onze mensen zeggen wat ze denken, houden van aanpakken en staan dichtbij onze klanten. Jij kunt bij ons écht het verschil maken. Graag zelfs!

Voor inhoudelijke vragen over de vacature kun je contact opnemen met Inge van der Keur Teamleider Behandeldiensten via 06-20424635 of met Hilde Koning, GZ-Psycholoog via 06-31774079.

https://linktr.ee/LaurensAesopus

https://laurens.nl/verhalen/met-onze-bewoners-kijk-ik-naar-wat-er-nu-nodig-is

 

 

LinkedIn     Facebook    Instagram

Contact    |   FAQ    |    Privacy