HR Beleidsadviseur Arbeidsvoorwaarden 

Wat ga je doen?

Als HR beleidsadviseur vertaal je wet- en regelgeving, waaronder de CAO en actuele externe ontwikkelingen naar relevant en werkbaar HR beleid, -instrumentarium op het gebied van arbeidsvoorwaarden en personele regelingen, binnen de visie en strategie van de organisatie. Je ontwikkelt dit beleid en onderhoudt het.

Je hebt een proactieve, signalerende, bewakende, ondersteunende, informerende en adviserende rol naar de organisatie. Dit ten aanzien van toekomstige ontwikkelingen in wet- en regelgeving, CAO wijzigingen, implementatie wijzigingen van beleid en dagelijkse uitvoering ervan in de organisatie. Zowel gevraagd als ongevraagd. 

Je levert een proactieve bijdrage aan het informeren, enthousiasmeren en communiceren met alle geledingen binnen de organisatie over het beleid en de uitvoering ervan via de gegeven kanalen, templates en systemen, c.q. bedenkt verbeteringen en aanpassingen.

Je houdt de relevante ontwikkelingen proactief bij en adviseert proactief over concrete aanpassingen of vernieuwingen van het HR beleid, relevante HR instrumenten en de implementatie ervan. 

Je stemt voor definitieve advisering af met de belangrijkste sleutelfiguren in de organisatie. Je past de PDCA cirkel toe en voorziet in de borging van het specifiek HR  beleid en instrumenten zodat compliance is geborgd. 

Herken jij jezelf hierin?

Wij zoeken een ervaren analytische en accurate professional (HBO+) met minimaal 5 jaar werkervaring in een beleidsmatige functie.  

 • Je bent pro-actief, zorgvuldig en resultaatgericht en weet zowel de hoofdlijnen ergens uit te halen als de benodigde details aan te brengen. Je volhardt totdat alles is ingeregeld en werkt in de organisatie zoals bedoeld in het beleid.
 • Je kan zelfstandig werken en binnen kaders je prioriteiten stellen, je bent taalvaardig waardoor je voor iedere doelgroep schriftelijk duidelijk kan maken wat de bedoeling is.
 • Je vind het leuk om je ergens in vast te bijten en zaken uit te zoeken. Kan verbanden leggen en samenhang zien.
 • Je kan zowel heel goed alleen als samenwerken. Je bent organisatie- en  omgevingssensitief en kan dat vertalen in passend gedrag, beleid en advies.
 • Je neemt initiatief en boekt resultaten en laat door je klantgerichte houding als vanzelfsprekend je meerwaarde zien in het verder positioneren van Laurens HR als samenwerkingspartner in de domeinen. 

En verder heb je:

 • Een HBO / WO diploma als Bedrijfskunde, Rechten, HRM of vergelijkbaar;
 • Minimaal 5 jaar werkervaring in beleidsontwikkeling en implementatie van beleid;
 • Actuele kennis van relevante wet- en regelgeving / CAO en weet de ontwikkelingen hierin te vinden;
 • Uitstekende kennis van ontwikkelingen binnen het HR domein;
 • Up- to date kennis van ontwikkelingen binnen het specifieke aandachtsgebied, de gezondheidszorg en maatschappij;
 • Ervaring met het deelnemen aan projecten en projectmatig werken;
 • Ervaring en affiniteit met het vertalen van beleid en bedrijfsprocessen in softwaresystemen en ervaring/affiniteit met automatiseringsprocessen binnen een organisatie en HR.

 

Wat bieden wij jou?
 

 • Een contract met minimaal 30 tot maximaal 32 uren in overleg;
 • De mogelijkheid om uren te verdelen over 4 dagen en hybride werken;
 • Een marktconform salaris volgens CAO VVT.  Op 1 oktober 2024 komt er een CAO verhoging van 2.5 % erbij;
 • Een eindejaarsuitkering van 8,33%; 
 • Vakantiegeld van 8%;
 • Pensioenopbouw bij pensioenfonds Zorg en Welzijn; 
 • Korting op diverse collectieve verzekeringen; 
 • Fietsplan en overige interessante personele aanbiedingen zoals sporten met korting;
 • Good Habitz online trainingen voor persoonlijke ontwikkeling.

Laurens Academie

Onze academie biedt jou graag de mogelijkheid je kennis en vaardigheden up-to-date te houden en je talenten te ontwikkelen.

Cursussen

Volg gratis en onbeperkt inspirerende cursussen, zoals Spaans of mindfulness.

 

6000 collega's

Van je bijna 6.000 unieke collega's kun je veel leren.Sollicitatieprocedure


Stap 1: Je solliciteert 
Stap 2: Screeningsgesprek
Stap 3: Persoonlijk gesprek
Stap 4: De match

 

Hoe ziet je nieuwe werkplek eruit?

Je komt te werken bij de grootste instelling voor ouderenzorg van Rotterdam. We leveren thuiszorg, revalidatie, verpleeghuiszorg en palliatieve zorg vanuit drie verschillende zorgdomeinen met ieder een eigen directeur. De afdeling HR is centraal gepositioneerd en onderdeel van de ondersteunende diensten van Laurens, samen met bijvoorbeeld afdelingen als I&A en Finance. Laurens is een lerende organisatie waar continue verbetering volgens de PDCA cyclus het dagelijks uitgangspunt is. Professionals worden ondersteund door een structuur met vakgroepen, leerhuizen en een professionele adviesraad.

Je gaat binnen de afdeling HR onderdeel uitmaken van het team Beleid en Gezondheid met daarin collega's Teammanager HR, beleid(beleids-)adviseurs op het gebied van Arbo, verzuim, re-integratie, juridische, arbeidsrechtelijke en arbeidsvoorwaardelijke zaken en re-integratieadviseurs. In totaal 13 collega’s. De afdeling HR bestaat verder uit een team HR adviseurs die werken voor een bepaald domein, een Laurens Academie en een afdeling HR administratie en recruitment.

Deze vacature wordt zowel intern als extern uitgezet waarbij bij gebleken geschiktheid, interne kandidaten voorrang genieten (intern geldt een reactietermijn van 10 dagen).

Voor meer informatie kunt u contact opnemen:
Piet Knöps, Teammanager HR Beleid en Gezondheid op telefoonnummer 06-25 32 41 72 of via de mail p.knops@laurens.nl

Wat werken bij Laurens zo leuk maakt

Bij Laurens is geen dag hetzelfde. Duizenden ouderen vertrouwen iedere dag op de zorg van Laurens. Onze mensen zeggen wat ze denken, houden van aanpakken en staan dichtbij onze klanten. Jij kunt bij ons écht het verschil maken. Graag zelfs!

 

 

 

LinkedIn     Facebook    Instagram

Contact    |   FAQ    |    Privacy