HR beleidsadviseur Arbo, verzuim en preventie 

Wat ga je doen?

Wil jij bijdragen aan goede arbeidsomstandigheden en goede inzetbaarheid van de medewerkers van Laurens?

Wij zijn op zoek naar een ervaren en pro-actieve beleidsadviseur op het gebied van Arbeidsomstandigheden, verzuim en preventie. 

Dit is je nieuwe baan

 • Vanuit de visie en het strategisch kader van de organisatie ontwikkel en onderhoud je het arbo- en verzuimbeleid, stel je het  Arbo- en verzuimjaarplan op en geef je input voor het benodigde budget hiervoor.
 • Je zorgt er (mede) voor dat Laurens voldoet aan wet- en regelgeving op het gebied van Arbo-, verzuim en re-integratie en je vertaalt dit naar werkbaar strategisch en tactisch HR beleid.
 • Je onderhoudt dit beleid en bewaakt de operationele vertaling en uitvoering ervan in de praktijk. Het organiseren van de risico-inventarisatie is hier een belangrijk onderdeel van.
 • Je hebt een proactieve signalerende, bewakende, ondersteunende, enthousiasmerende, informerende en adviserende rol naar de organisatie.
 • Je geeft gevraagd en ongevraagd advies. 
 • Je onderhoudt contacten met diverse relevante interne en externe partijen, zoals onder andere Bestuur/management, Ondernemingsraad, Arbodienst, Centrale MIC/MIM commissie en de Arbeidsinspectie.

Herken jij jezelf hierin?

Wie jij bent? Wil jij bijdragen aan goede arbeidsomstandigheden 

Wij zoeken een ervaren analytische, accurate en verbindende professional (HBO+) met  ruime werkervaring in een vergelijkbare beleidsmatige functie, bij voorkeur in de zorg.  

Je bent pro-actief, zorgvuldig en resultaatgericht en weet zowel de hoofdlijnen ergens uit  te halen als de benodigde details aan te brengen. 

Je kan zelfstandig werken en binnen kaders je prioriteiten stellen. Je bent taalvaardig waardoor je voor iedere doelgroep schriftelijk duidelijk kan maken wat de bedoeling is.

Je vind het leuk om je ergens in vast te bijten en zaken uit te zoeken. Kan verbanden leggen en samenhang zien.

Je kan zowel heel goed alleen- als samenwerken. Je bent organisatie- en  omgevingssensitief en kan dat vertalen in passend gedrag, beleid en advies.

Je neemt initiatief en boekt resultaten en laat door je klantgerichte houding als vanzelfsprekend je meerwaarde zien in het verder positioneren van Laurens HR als samenwerkingspartner in de domeinen. 

En heb je:

 • Een afgeronde relevante HBO-opleiding.
 • Aanvullende opleiding op het gebied van verzuim en ARBO.Actuele kennis van Arbo- en verzuimwetgeving  en de Arbo-catalogus VVT.
 • Actuele kennis van relevante wet- en regelgeving en weet de ontwikkelingen hierin te vinden. 
 • Ruime, aantoonbare werkervaring als Arbo- en verzuim beleidsadviseur, in  beleidsontwikkeling en implementatie van beleid
 • Uitstekende kennis van ontwikkelingen binnen het HR domein en de zorg is een pré.
 • Ervaring met het deelnemen aan projecten en projectmatig werken.

 

Wat bieden wij jou?
Werken bij Laurens biedt veel variatie. Je krijgt de ruimte en de tijd om bij te dragen aan het zijn van een goede werkgever voor de medewerkers van Laurens zodat zij de gewenste kwaliteit van dienstverlening voor de bewoner en cliënten kunnen realiseren. Er is ruimte voor persoonlijke inbreng en ontwikkeling. Je kunt rekenen op een afwisselende, zelfstandige functie met veel uitdagingen en een prettige collegiale werksfeer.

 • Een jaarcontract voor 28 - 32  uur;
 • Een salaris volgens salarisschaal 55 CAO VVT, € 4.426,10 bruto op basis van een 36-urige werkweek;
 • Een eindejaarsuitkering van 8,33%; 
 • Vakantiegeld van 8%;
 • Pensioenopbouw bij pensioenfonds Zorg en Welzijn; 
 • Korting op diverse collectieve verzekeringen; 
 • Fietsplan en overige interessante personele aanbiedingen zoals sporten met korting;
 • Good Habitz online trainingen voor persoonlijke ontwikkeling.

Laurens Academie

Onze academie biedt jou graag de mogelijkheid je kennis en vaardigheden up-to-date te houden en je talenten te ontwikkelen.

Cursussen

Volg gratis en onbeperkt inspirerende cursussen, zoals Spaans of mindfulness.

 

6000 collega's

Van je bijna 6.000 unieke collega's kun je veel leren.Sollicitatieprocedure


Stap 1: Je solliciteert 
Stap 2: Screeningsgesprek
Stap 3: Persoonlijk gesprek
Stap 4: De match

 

Hoe ziet je nieuwe werkplek eruit?

Je komt te werken bij de grootste instelling voor ouderenzorg van Rotterdam. We leveren thuiszorg, revalidatie, verpleeghuiszorg en palliatieve zorg vanuit drie verschillende zorgdomeinen met ieder een eigen directeur. De afdeling HR is centraal gepositioneerd en onderdeel van de ondersteunende diensten van Laurens, samen met bijvoorbeeld afdelingen als  I&A en Finance. Laurens is een lerende organisatie waar continue verbetering volgens de PDCA cyclus het dagelijks uitgangspunt is. Professionals worden ondersteund door een structuur met vakgroepen, leerhuizen en een professionele adviesraad.  

Je gaat binnen de afdeling HR onderdeel uitmaken van het team beleid en gezondheid met daarin collega's (beleids-)adviseurs op het gebied van Arbo, verzuim, re-integratie, juridische, arbeidsrechtelijke en arbeidsvoorwaardelijke zaken en re-integratieadviseurs. Totaal 13 collega’s. De afdeling HR heeft verder een team HR adviseurs die werken voor een bepaald domein, een Laurens Academie en een afdeling HR administratie en recruitment.

Informatie over de sollicitatie

Heb je inhoudelijke vragen over deze vacature? Neem gerust contact op met Monnica Rietveld, (Teammanager HR beleid en gezondheid) via  06 41 60 66 67.

Voor vragen over de procedure kan je contact opnemen met Rosnie Manbodh, recruiter, via 06 11712716. 

De vacature wordt opengesteld voor zowel in- als extern geïnteresseerden. Bij voldoende gebleken geschiktheid wordt voorrang gegeven aan interne kandidaten.

Wij kijken uit naar jouw reactie en persoonlijke kennismaking!

Wat werken bij Laurens zo leuk maakt

Bij Laurens is geen dag hetzelfde. Duizenden ouderen vertrouwen iedere dag op de zorg van Laurens. Onze mensen zeggen wat ze denken, houden van aanpakken en staan dichtbij onze klanten. Jij kunt bij ons écht het verschil maken. Graag zelfs!

 

 

 

LinkedIn     Facebook    Instagram

Contact    |   FAQ    |    Privacy