Klachtenfunctionaris Laurens

Wat ga je doen?

Laurens is op zoek naar een klachtenfunctionaris, die tevens als aandachtsfunctionaris ouderenmishandeling werkzaam is. Het gaat om de werkgebieden Rotterdam, Barendrecht en Lansingerland. Het concrete werkgebied wordt in overleg met de huidige klachtenfunctionarissen bepaald. Als klachtenfunctionaris ben je werkzaam voor de domeinen Thuiszorg, Kortdurende Zorg en Wonen met Zorg. Het concrete werkgebied wordt in overleg met de huidige klachtenfunctionarissen bepaald. Het betreft een aanstelling voor 22 uur per week.

Het betreft hier een tweeledige functie waarin de uren worden verdeeld tussen enerzijds je rol als klachtenfunctionaris en anderzijds als aandachtsfunctionaris ouderenmishandeling/huiselijk geweld.

Als klachtenfunctionaris ben je het aanspreekpunt voor cliënten en familieleden als het gaat om het kenbaar maken van onvrede of een klacht. Je informeert hen en geeft concrete adviezen over de weg die gevolgd kan worden bij het zoeken naar een oplossing en/of het indienen van een klacht. Naast het bieden van een luisterend oor en geven van adviezen aan cliënten en familieleden, kan je ook de rol van klachtenbemiddelaar vervullen en bemiddel je tussen de zorgvrager en zorgverlener(s). Het belangrijkste doel van bemiddeling is het herstellen van het vertrouwen.

In jouw rol als aandachtsfunctionaris ouderenmishandeling ben je verantwoordelijk voor het onder de aandacht brengen van de problematiek rondom ouderenmishandeling, zowel op locaties als binnen de Thuiszorg. Door voorlichting en training zorg je ervoor dat medewerkers signalen van ouderenmishandeling herkennen en weten hoe zij moeten handelen indien er vermoedens zijn van ouderenmishandeling. Als aandachtsfunctionaris ben je gesprekspartner voor de medewerkers/vrijwilligers/andere betrokkenen, in geval van een vermoeden van ouderenmishandeling. Bij vermoedens van grensoverschrijdend gedrag in de zorgrelatie ondersteun je het zorgteam bij een zorgvuldige aanpak. 

Tevens  registreer  je klachten en meldingen ouderenmishandeling en werk je mee aan de rapportages voor het bestuur en de domeindirecteuren. Door de informatie en kennis die je vergaart, weet je een waardevolle bijdrage te leveren aan de verbetering van de kwaliteit van zorg. Je neemt deel aan het teamoverleg van klachtenfunctionarissen binnen Laurens. Ook neem je deel aan (netwerk)bijeenkomsten zoals o.a. georganiseerd door de VKIG, LVAK en Veilig Thuis in de regio Rijnmond.

Herken jij jezelf hierin?Dan maken wij graag kennis met jou!

Om deze functies goed te kunnen vervullen ben je empathisch, weet je mensen op hun gemak te stellen en schep je vertrouwen dat zij in goede handen zijn. Je weet de bijzaak van de hoofdzaak te scheiden en stelt de juiste vragen op het juiste moment. Ondanks dat je in dienst bent van Laurens heb je een onafhankelijke en onpartijdige rol en kijk je kritisch naar de organisatie. 

Verder: 

 • Beschik je over minimaal HBO werk- en denkniveau: 
 • Beschik je over actuele kennis van wet- en regelgeving op het gebied van klachten en ouderenmishandeling (inclusief huiselijk geweld en kindermishandeling);
 • Heb je een ruime kennis van rechten en plichten van zorgvragers/zorgverleners, klachtenprocedures en ouderenmishandeling en bent op de hoogte van actuele ontwikkelingen op deze gebieden;
 • Beschik je over uitstekende en zorgvuldige mondelinge en schriftelijke vaardigheden;
 • Ben je integer, discreet en doortastend;
 • Ben je vaardig in het, zowel individueel als groepsgewijs, overbrengen van kennis over klachten en ouderenmishandeling op collega-beroepskrachten;
 • Beschik je over humor en een gezonde dosis relativeringsvermogen;
 • Ervaring in een soortgelijke functie is een pré.
 • De werktijden variëren en zijn sterk afhankelijk van wat zich aandient en zullen veelal verspreid zijn over de werkweek. 

 

 

 

 

Heb je inhoudelijke vragen over de vacature bel met Cindy Kooman, Secretaris Raad van Bestuur op telefoonnummer 06-33 89 64 73 of mail naar c.kooman@laurens.nl

 

Wat bieden wij jou?

Werken bij Laurens biedt veel variatie. Je krijgt ruimte en tijd om de kwaliteit van de zorg- en dienstverlening verder te verbeteren en je verder te ontwikkelen. Je kunt rekenen op een afwisselende, zelfstandige functie in een klein betrokken team.

 • Een contract voor 22 uur per week;
 • Een salaris volgens salarisschaal 50 CAO VVT, maximaal € 3.942,98 bruto bij 36-urige werkweek;
 • Een eindejaarsuitkering van 8,33%; 
 • Vakantiegeld van 8%;
 • Pensioenopbouw bij pensioenfonds Zorg en Welzijn; 
 • Korting op diverse collectieve verzekeringen; 
 • Fietsplan en overige interessante personele aanbiedingen zoals sporten met korting;
 • Good Habitz online trainingen voor persoonlijke ontwikkeling.

Laurens Academie

Onze academie biedt jou graag de mogelijkheid je kennis en vaardigheden up-to-date te houden en je talenten te ontwikkelen.

Cursussen

Volg gratis en onbeperkt inspirerende cursussen, zoals Spaans of mindfulness.

 

6000 collega's

Van je bijna 6.000 unieke collega's kun je veel leren.Sollicitatieprocedure


Stap 1: Je solliciteert 
Stap 2: Screeningsgesprek
Stap 3: Persoonlijk gesprek
Stap 4: De match

 

Hoe ziet je nieuwe werkplek eruit?

Jouw werkplek is in overleg. Werken vanuit de thuissituatie behoort tot de mogelijkheden.

Wat werken bij Laurens zo leuk maakt

Bij Laurens is geen dag hetzelfde. Duizenden ouderen vertrouwen iedere dag op de zorg van Laurens. Onze mensen zeggen wat ze denken, houden van aanpakken en staan dichtbij onze klanten. Jij kunt bij ons écht het verschil maken. Graag zelfs!

 

 

 

LinkedIn     Facebook    Instagram

Contact    |   FAQ    |    Privacy