Teamleider Thuiszorg regio Rotterdam

Wat ga je doen?

Laurens is voor het Thuiszorg op zoek naar een gedreven en ambitieuze teamleider. Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en voldoe jij aan het profiel? Dan gaan wij graag met jou in gesprek.

Bij Thuiszorg binnen Laurens werken ruim 1500 medewerkers in ongeveer 100 teams. Een aantal teams vormen samen een cluster. De teams werken in dit cluster vanuit 1 of meerdere vertreklocaties. In de teams wordt de kwaliteit bewaakt door de duale collega van de teamleider de Wijkverpleegkundige. Samen met haar team zorgt zij voor de dagelijkse verzorging van onze cliënten in de thuissituatieen is zij verantwoordelijk voor de kwaliteit. Als teamleider heb je per cluster gemiddeld 8 teams en werk je dus duaal samen met 8 wijkverpleegkundigen.
Als teamleider geef jij leiding aan meerdere teams en ben je verantwoordelijk voor een voorspelbaar, stabiel en plezierig werkklimaat. Dit lijkt eenvoudig maar met een fluctuerend klantenbestand, een moeilijke arbeidsmarkt voor zorgmedewerkers en de eisen die onze financierders aan ons stellen is dit een hele opgave. Je maakt deel uit van een cluster team dat bestaat uit een aantal wijkverpleegkundigen en jij als teamleider. De teamleiders van de andere clusters zijn natuurlijk ook je sparringpartner.  De uitdagingen van Thuiszorg zijn op dit moment: financieel gezond, plannen en roosteren, vitale en tevreden medewerkers en kwaliteit van zorg.

Herken jij jezelf hierin?

Als teamleider geef je zelfstandig leiding aan meerdere teams (totaal ongeveer 90 medewerkers ). Jouw medewerkers voelen zich gezien en gehoord en gefaciliteerd in hun professie. Verder begeleid en coach je hen (zowel individueel als team) in hun rol en bent hun casemanager in geval van verzuim. De teamleider bevordert de samenwerking binnen en buiten het team. Dit doe je allemaal samen met je duale collega’s wijkverpleegkundige. Daarnaast leg je verantwoording af over de resultaten aan je directie. Uiteraard ben je in staat om binnen de gestelde kaders en richtlijnen van Laurens te functioneren.

Dit ben jij

 • Om voor deze functie in aanmerking te komen beschik je minimaal over de volgende eisen:
 • Je beschikt over HBO werk- en denkniveau;
 • Je bent een mensgerichte communicator;
 • Je hebt kennis van de wet en regelgeving in de zorg en de financieringsstromen;
 • Je beschikt een bedrijfsmatige kijk op resultaten;
 • Je bent creatief en stressbestendig bij onverwachte situaties;
 • Je bent in staat in een hectische omgeving te werken;

Verder ben je goed in het onderhouden van contacten/relaties en het geven van informatie, voorlichting, en beantwoorden van vragen.

Je bent relatiegericht, hetgeen nodig is voor het bereiken van consensus en/of oplossingen bij tegengestelde belangen. Je beschikt daarnaast over tact, luistervaardigheid en adviesvaardigheid. Het kunnen overbruggen van belangentegenstellingen en het kunnen omgaan met conflicten hoort hier ook bij, evenals het signaleren van knelpunten en het geven (en ontvangen) van feedback op constructieve wijze. Je weet de balans te vinden tussen organisatiebelang en de mogelijkheden binnen de teams.

Een selectie assessment maakt onderdeel uit van deze procedure.

 

Wat bieden wij jou?
 

 • Een contract met uren in overleg;
 • Een salaris volgens salarisschaal 55 CAO VVT;
 • Een eindejaarsuitkering van 8,33%; 
 • Vakantiegeld van 8%;
 • Pensioenopbouw bij pensioenfonds Zorg en Welzijn; 
 • Korting op diverse collectieve verzekeringen; 
 • Fietsplan en overige interessante personele aanbiedingen zoals sporten met korting;
 • Good Habitz online trainingen voor persoonlijke ontwikkeling.

Laurens Academie

Onze academie biedt jou graag de mogelijkheid je kennis en vaardigheden up-to-date te houden en je talenten te ontwikkelen.

Cursussen

Volg gratis en onbeperkt inspirerende cursussen, zoals Spaans of mindfulness.

 

6000 collega's

Van je bijna 6.000 unieke collega's kun je veel leren.Sollicitatieprocedure


Stap 1: Je solliciteert 
Stap 2: Screeningsgesprek
Stap 3: Persoonlijk gesprek
Stap 4: De match

 

Hoe ziet je nieuwe werkplek eruit?

Je komt te werken op één of meerdere thuiszorglocaties in Rotterdam en omstreken. Afhankelijk van de behoefte van de verschillende teams is dit deels op locatie en deels vanuit huis. 

 

 

Wat werken bij Laurens zo leuk maakt

Bij Laurens is geen dag hetzelfde. Duizenden ouderen vertrouwen iedere dag op de zorg van Laurens. Onze mensen zeggen wat ze denken, houden van aanpakken en staan dichtbij onze klanten. Jij kunt bij ons écht het verschil maken. Graag zelfs!

 

 

 

LinkedIn     Facebook    Instagram

Contact    |   FAQ    |    Privacy