Teammanager Inkoop

Wat ga je doen?

Wil je een bijdrage leveren aan de zorg, maar ben je geen verpleegkundige of zorgmedewerker? Maar wil je wel vanuit jouw vakgebied je steentje bijdragen vanuit een centrale ondersteunende rol, in een functie die essentieel is voor de dagelijkse gang van zaken binnen de ouderenzorg? Reageer dan snel.

Voor de afdeling Inkoop, onderdeel van FB&V (Facilitair Bedrijf en Vastgoed) van Laurens zijn wij op zoek naar een Teammanager Inkoop. Ben jij die inkoop expert met relevante ervaring, leidinggevende competenties en ben je altijd nieuwsgierig naar de nieuwste trends binnen het vakgebied van inkoop? Dan is deze vacature iets voor jou. 

Je bent het aanspreekpunt binnen de organisatie op het gebied van inkoop en bent verantwoordelijk voor de coördinatie van de dagelijkse werkzaamheden. Je geeft leiding aan een team van 6 collega’s bestaande uit de tactisch inkopers en de medewerkers inkoop. Het gaat hierbij om de inkoop van zowel producten als diensten, op zowel facilitair gebied als zorg, medisch, vastgoed projecten & vastgoed onderhoud, HR en IT.

Met de inkoopafdeling dek je het gehele inkoopproces af, van strategiebepaling tot operationele inkoop. Jij zorgt voor een optimale verdeling van de inkoopportfolio binnen je team. Inkooptrajecten pak je samen met je inkopers op en je volgt hierbij zorgvuldig het inkoopproces. Je draagt zorg voor gedegen leveranciersanalyses, inkoopstrategieën en stelt een jaarplan op dat uiteindelijk wordt uitgevoerd. Je bent in staat om te sturen op besparingen en hierin de juiste afwegingen te maken tussen prijs en kwaliteit.

Als inkoopafdeling zoek en selecteer je leveranciers, onderhandelt met hen over de beste en voordeligste voorwaarden, sluit contracten af en controleert deze op juistheid en volledigheid. Het doorontwikkelen van de leveranciersstrategie, het verder professionaliseren van contractmanagement, verduurzaming en uitbreiding van de scope  zijn enkele uitdagingen die momenteel actueel zijn.

Je bent mede verantwoordelijk voor het inkoopbeleid en draagt zorg voor de vertaling van het strategisch beleid naar tactisch en operationeel niveau. Je onderhoudt, samen met je team, contacten met leveranciers en zorgt altijd dat intern de juiste stakeholders betrokken zijn.

Samen met jouw collega’s – een ontzettend leuk team – bouw je stap voor stap aan een steeds professioneler inkoopproces bij Laurens. Denk aan een goede registratie en beheersing van contracten, het structureren van digitale middelen en werkprocessen en de ontwikkeling van datamanagement en analyses. Iedere dag een beetje mooier, sneller en goedkoper.

Herken jij jezelf hierin?

Je bent een energieke en verbindende Teammanager met kennis van Inkoop. Je straalt deskundigheid en vertrouwen uit. Je bent bevlogen, open, authentiek en sterk in het vanuit verbinding coachen van medewerkers en in het ontwikkelen van persoonlijk leiderschap. Je kunt goed prioriteren en bent scherp op je rol.

Verder breng je mee:

 • Je hebt minimaal HBO werk- en denkniveau met een opleiding in een relevante richting zoals: bijvoorbeeld bedrijfskunde.
 • Je hebt minimaal 5 jaar ervaring met inkoop- en contractmanagement en beschikt over relevante inhoudelijke kennis. 
 • Je bent in het bezit van NEVI I
 • Je hebt inhoudelijke kennis van uiteenlopende contractvormen en samenwerkingsverbanden.
 • Een relevant netwerk in de inkoopbranche van de zorg is een pré
 • In staat om medewerkers te motiveren, te stimuleren en te coachen
 • Je stuurt zowel op resultaat als vanuit de samenwerking
 • Communicatief sterk, in staat om zowel intern als extern goede contacten te onderhouden. 

 

 

Wat bieden wij jou?

 • Een contract voor 32- 36 uur;
 • Een marktconform salaris volgens salarisschaal 65 CAO VVT, minimaal € 4.264,- en maximaal € 6.423,-  bruto bij een 36-urige werkweek;
 • Een eindejaarsuitkering van 8,33%; 
 • Vakantiegeld van 8%;
 • Pensioenopbouw bij pensioenfonds Zorg en Welzijn; 
 • Korting op diverse collectieve verzekeringen; 
 • Fietsplan en overige interessante personele aanbiedingen zoals sporten met korting;
 • Good Habitz online trainingen voor persoonlijke ontwikkeling.

Laurens Academie

Onze academie biedt jou graag de mogelijkheid je kennis en vaardigheden up-to-date te houden en je talenten te ontwikkelen.

Cursussen

Volg gratis en onbeperkt inspirerende cursussen, zoals Spaans of mindfulness.

 

6000 collega's

Van je bijna 6.000 unieke collega's kun je veel leren.Sollicitatieprocedure


Stap 1: Je solliciteert 
Stap 2: Screeningsgesprek
Stap 3: Persoonlijk gesprek
Stap 4: De match

 

Hoe ziet je nieuwe werkplek eruit?

Je komt te werken bij de grootste instelling voor ouderenzorg van Rotterdam. We leveren thuiszorg, revalidatie, verpleeghuiszorg en palliatieve zorg vanuit drie verschillende zorgdomeinen. Met ongeveer 7.000 medewerkers, 29 zorglocaties en 40 thuiszorg servicepunten staat Laurens in de top 5 van grootste werkgevers van Rotterdam. Groot in zorg en toch dicht bij de mensen. Elke Laurens locatie is een afspiegeling van de buurt of deelgemeente. Veelzijdigheid en diversiteit zijn de kracht van Rotterdam en de kracht van Laurens. Een gezonde mix van denkbeelden, tradities, rituelen en achtergrond leidt tot creativiteit en nieuwe inzichten voor zowel klanten als medewerkers. 

Als Teammanager Inkoop, ben je leidinggevende binnen het Facilitair bedrijf. Het Facilitair Bedrijf & Vastgoed (FB&V) is centraal gepositioneerd en is gevestigd in ons modern kantoorpand Eastpoint in Rotterdam Alexander - dichtbij de A20 - waar alle ondersteunende diensten van Laurens gehuisvest zijn. Ook zeer goed bereikbaar met de trein (letterlijk naast het perron), metro en bus (beide 3 minuten lopen).

Sollicitatieprocedure:

Solliciteren kan via deze vacature. Een assessment zal onderdeel uitmaken van de selectieprocedure. Voor indiensttreding zal een referentiecheck plaatsvinden en vragen wij een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag).

 

Wat werken bij Laurens zo leuk maakt

Bij Laurens is geen dag hetzelfde. Duizenden ouderen vertrouwen iedere dag op de zorg van Laurens. Onze mensen zeggen wat ze denken, houden van aanpakken en staan dichtbij onze klanten. Jij kunt bij ons écht het verschil maken. Graag zelfs!

 

 

 

LinkedIn     Facebook    Instagram

Contact    |   FAQ    |    Privacy